CLT heet je welkom op de Goedendagsite

 
 
CLT in Meulestede

Op donderdag 15 juni zette CLT de deuren open van de nieuwe stek in Meulestede: het oude politiekantoor van de wijk, dat later een Wijkgezondheidscentrum wordt.

De wijkbewoners konden er kennis maken met enkele van de komende initiatieven voor de buurt. Op de plaats van het oude OCMW-dienstencentrum (New Orleansstraat) bouwt OCMW Gent sociale huur-assistentiewoningen. Er komt ook een project 'groepswonen voor senioren' met 9 flats volgens het Abbeyfield-conceptIets verder aan de overkant, ligt onze CLT-koopsite in de Goedendagstraat.

Er was tijdens de opendeurdag al meteen een leuke opkomst met enthousiastelingen die kandidaat zijn om mee te draaien in onze tijdelijke invulling. Want ook hiermee zijn we nu gestart.

Uit onze buurtbevraging in Meulestede (2016) kwam de vraag naar een buurtwinkel, naar enkele dieren voor de buurt en naar meer ontmoetingsplekken voor leuke activiteiten. Daarmee gaan we nu aan de slag!

Kippen

Op 27 juli 2017 wijdden we samen met de omwonenden drie picknick-tafels  in. Binnenkort komen op deze plek ook enkele kippen. We deden dat met een gezellige babbel bij een tasje soep en een boterham (Goesting om handen uit de mouwen te steken? Zin om dagelijks de kippen te verzorgen? ) en dachten samen na over een ‘praatplan’ voor de tijdelijke invulling van de CLT-koopsite … want tegen 2018 verhuizen we al met de kippen en andere dieren naar de overkant van de Goedendagstraat!

Het grasveld ‘Goedendag’ tussen Victor Carpentierschool en het oud politiekantoor staat nu open voor iedereen! Tweewekelijks  op donderdag houden we er bovendien buurtactiviteiten. Bij goed weer kan je hier altijd komen lunchen met het CLT-team. In de toekomst krijgen de kippen gezelfschap van nog andere dieren. Zo starten we stap voor stap met een kleine wijkboerderij! 

We zoeken trouwens nog bewoners die zich willen inzetten voor de boerderij en … de solidaire buurtwinkel. 

De winkel

Om goed en wel van start te gaan met de buurtwinkel diende CLT Gent samen met de Vrienden van Meulestede en de Sociale Kruideniers Gent een dossier in voor het Burgerbudget: solidaire buurtwinkel Meulestede

We kunnen alle hulp gebruiken om samen genoeg stemmen te verzamelen om het burgerbudget binnen te halen. De stemming zal lopen van 29 september tot 14 oktober.

Volgende activiteiten

Om de 2 donderdagen activiteit van 14 u tot 17u!

  • donderdag 17 augustus: pannenkoeken

  • donderdag 31 augustus: ruilbeurs schoolgerief 

Spring binnen, bel eens

Waar? Goedendagstraat / New Orleansstraat 271. 

Interesse? Loop gerust eens bij ons binnen.

Contact? Voor de wijkboerderij: Patrice, voor de winkel: Fanny, voor CLT-koop: Trui.