Dampoort knapT OP! van start

 
 

... en officieel afgetrapt!

Exact een jaar geleden stelde het OCMW Gent € 300.000,00 ter beschikking voor de renovatie van 10 woningen van noodkopers. Mensen die uit noodzaak een kwalitatief minderwaardige woning aangekocht hebben, krijgen van het OCMW Gent financiële middelen om hun woning te renoveren, maar moeten deze middelen terugbetalen bij de verkoop van hun woning. Op die manier kan een nieuwe gezin opnieuw van dezelfde subsidies gebruik maken.  

Via de Vlaamse projectoproep sociale innovatie bakende de gebruikerscommissie (bestaande uit 8 stakeholders)  een kader af voor dit project, bijvoorbeeld de afbakening van het bouwblok van het proefproject en het uitwerken van een voorwaardenkader en een reglement. 

Begin juni 2014 vonden de 1800 bewoners van het bouwblok rondom het Heillig Hartplein in Sint Amandsberg een flyer in hun brievenbus. 37 gezinnen meldden zich aan voor de inschrijvingsdatum. 13 eigenaars kwamen in aanmerking, waarvan 10 eigenaars uiteindelijk de eindronde haalden en in november de goedkeuring kregen van de OCMW-raad voor de financiële tussenkomst.

Op 15 januari ‘15 ondertekenden de 10 gezinnen hun overeenkomst voor de financiële tussenkomst met Schepen Rudy Coddens, voozitter van het OCMW Gent en schepen van Armoedebestrijding, Seniorenbeleid en Werk van de Stad Gent. Op een receptie konden alle buurtbewoners kennis maken met elkaar en nakletsen. 

Deze ondertekening brengt ons weer een stapje dichter bij de start van de werken. Momenteel worden alle aannemers gecontacteerd en de offertes opgemaakt. Eens deze laatste ondertekend zijn, kunnen we van start gaan met de werken.