De CLT-ronde van Vlaanderen: alle presentaties beschikbaar

 
 
In het najaar van 2015 waren we te gast in 4 steden om het over anders wonen en CLT te hebben. We spraken meer dan 150 mensen: architecten, ontwikkelaars, gemeentebesturen, sociale huisvestingsmaatschappijen, investeerders, mensen uit de zorgsector en studenten. De meesten waren sterk geïnteresseerd in CLT, maar nog weinig waren concreet aan de slag.
Kon u er niet bij zijn, maar bent u toch geïnteresseerd? Bekijk dan zeker de presentaties via onderstaande linken. Naast enkele presentaties over CLT, vindt u er immers ook zeer interessante presentaties over zorgwonen, cohousing, anders wonen of woonbeleid. 
 
• woensdag 25 november in Gent voor de studiedag ‘Solidaire Woonvormen’
• maandag 7 december in Leuven voor het infomoment ‘Woningdelen’
 
In hun presentaties doen directeur Pat Vansevenant van sociale huisvestingsmaatschappij Woonwel uit Oostende, notaris Christophe Castelein, schepen van wonen van Kortrijk Wout Maddens uit de doeken wat CLT voor hen kan betekenen en wat de voor- en eventueel de nadelen van CLT zijn, elk vanuit het standpunt (schepen, notaris en shm) 
Daarnaast vertelde Lief Vogels van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad op welke manier ze in Collectief Goed de principes van CLT in de praktijk brengen.