Geen burgerbudget voor de solidaire buurtwinkel in Meulestede

 
 

Jammer maar helaas! Ondanks heel wat inspanningen van de partners en vrijwilligers uit de buurt, gaat er geen burgerbudget naar de Solidaire Buurtwinkel.

Een paar weken lang gingen de initiatiefnemers van Samenlevingsopbouw Gent, de Vrienden van Meulestede en de Sociale Kruideniers deur-aan-deur en werd op elke Facebookgroep in de buurt opgeroepen om het project te steunen. Dit resulteerde in een mooi resultaat van 600 stemmen. Waarvoor dank!

Natuurlijk willen we ook de 15 winnaars feliciteren. Stuk voor stuk mooie projecten die van onder uit vorm hebben gekregen. Je kan ze allemaal vinden op de website van Stad Gent. Het is goed om zien dat met ‘Elk kind content!’ ook een door en door sociaal gericht project van vzw De Sloep te Gentenaars heeft kunnen bekoren. De Sloep zet al jaren in op de meest kwetsbare gezinnen en kinderen in de stad.

Voor wie zich afvraagt waarom de Solidaire Buurtwinkel er niet bij was, gingen we even kijken naar ons rapport. HIeruit kunnen we afleiden dat de ‘dialoogkamer’ geen punten toekende aan projecten met (semi-)professionele organisaties onder de indieners. Het was tenslotte een burgerbudget. Ook blijkt dat vooral de stadsbrede projecten het goed hebben gedaan. De Solidaire Buurtwinkel haalde heel wat stemmen in de eigen buurt, maar waarschijnlijk wat minder buiten Muide-Meulestede.

Blijft over: de vraag waar we nu staan? Meulestede heeft nog steeds een nijpend tekort aan winkels. Dat probleem is niet van de baan. Het winkelidee blijft relevant en geniet bovendien een brede steun in de buurt!

Samenlevingsopbouw Gent, de Vrienden van Meulestede en de Sociale Kruideniers willen samen met de buurtbewoners nagaan hoe het verder kan. Er iets moois gegroeid dat misschien een weg kan vinden in de MMM-plannen. Wie weet zijn er nog andere manieren om een vervolg te schrijven aan dit verhaal!