Gesmaakt CLT-etentje

 
 
AV30maart18

Na een periode gezwoeg op juridisch en beleidsmatig vlak was het zaterdag 10 maart eindelijk tijd om bijeen te komen en te vieren dat CLT Gent er intussen helemaal staat.

In Eetcafé Toreke (Rabotwijk) namen we even de tijd om bij te praten en vooruit te kijken.

 

Algemene vergadering

CLTAV

Tijdens de Algemene Vergadering overliepen we met een 40-tal leden de vooruitgang die vorig jaar is geboekt. Eind 2017 is de Stichting CLT Gent opgericht. Na een jaar van samen onderhandelen over de te verdelen taken en verantwoordelijkheden tussen CLT Gent vzw, Stichting CLT Gent, WoninGent en sogent staat inmiddels een goed gedragen overeenkomst op papier. Die is belangrijk om die 34 CLT-woningen in Meulestede daadwerkelijk te bouwen. 

Verder landde CLT het laatste jaar definitief in Muide-Meulestede. Met de lente in aantocht wordt onze 'Warme Wijktuin' binnenkort helemaal zichtbaar voor de buurt. Tenslotte viel in 2017 ons renovatieproject 'Dampoort KnapT OP!' in de prijzen. 

Het komende jaar willen inzetten op de Warme Wijktuin, verwelkomen we nieuwe kandidaat-bewoners, willen we de vzw verder versterken met nieuwe bestuurders en een actievere ledenwerking en plannen we een paar leuke activiteiten. 

Als afsluiter herbevestigde de AV het mandaat van drie bestuurders die na 4 jaar trouwe en gewaardeerde dienst graag nog even verder doen. 

Speeches

De receptie was uiteraard het uitgelezen moment om enkele betrokkenen aan het woord te laten.

Onze voorzitter, Laurent Maes, brak het ijs: “Na veel zoek- en denkwerk geven de betrokken partners groen licht voor het eerste CLT project in Vlaanderen. Nu de Stichting een feit is, kunnen we beginnen aan de realisatie. Tegen 2022 wonen in Meulestede 34 alleenstaanden of gezinnen in sociale koopwoningen.”

CLT Gent krijgt ook alvast de steun van schepen Sven Taeldeman (schepen van stadsontwikkeling en voorzitter sogent): “Betaalbaar kwaliteitsvol wonen in Gent is een topprioriteit, vandaar dat wij CLT graag ondersteunen. Ons stadsontwikkelingsbedrijf voorziet op Muide-Meulestede een locatie waar dit project uitgebouwd zal worden. Meteen wordt dit woonproject ingebed in een veel groter stadsvernieuwingsproject, Muide Meulestede Morgen, en wordt het zo een belangrijke schakel in de opwaardering van die wijk.”

En ook de Provincie Oost-Vlaanderen is enthousiast. Dhr. Wim Van Loo nam het woord namens gedeputeerde Eddy Couckuyt“De Provincie hoopt dat mede door het ondersteunen van dit pionierswerk, de bouw van betaalbare woningen in Meulestede, Gent weldra een feit zal zijn.”

Smakelijk eten

We sloten de avond gezellig samen af aan tafel. 70 CLT'ers, sympathisanten en kandidaat-bewoners konden genieten van één van lekkere spaghetti's of quiches van Eetcafé Toreke