Op bezoek bij CLT Brussel

 
 
L'Ecluse CLT Brussel

Op zaterdag 19 augustus gingen we met een twintigtal bewoners, bestuurders en andere geïnteresseerden van CLT Gent op bezoek bij CLT Brussel. De bedoeling was d Brusselse werking beter te leren kennen. Met zeven projecten op stapel is CLT Brussel helemaal in actie geschoten. Hun werk en ervaringen zijn een mooi voorbeeld voor de Gentse CLT.

Voor L’Ecluse, het eertste bewoonde project, werden we ontvangen door bewoners Aissa en Yasmina. Enthousiast vertelden ze ons dat dit project voor hen niet alleen een unieke kans was om een betaalbare woning te kopen in een buurt waar ze graag wilden wonen; voor hen is het ook een manier om te werken aan een meer solidaire samenleving.

Van L’Ecluse ging het verder naar L’Espoir, de voorloper van de Brusselse Community Land Trust. Daar waren Fadel en Fadma van de partij om ons het hele verhaal te doen over hun avontuur, dat ondertussen bijna tien jaar geleden begon. Na een uitwisseling tussen bewoners en bestuurders van Gent en Brussel trok de groep nog naar het terrein in de Vandenpeereboomstraat (waarvoor CLT Brussel nog steeds wacht op de stedenbouwkundige vergunning) en naar de Verheydenstraat, waar de verbouwingen in volle gang zijn.

Het dagje Brussel rondden we af op Gentse bodem met een bezoek aan de coöperatieve winkel Akker en Ambacht.

Bekijk het fortoverslag op de website van CLT Brussel hier.