Meulestede-Muide

 
 

CLT Gent vzw plant aan de Goedendagstraat op de kop van Meulestede een sociaal en gemeenschappelijk woonproject met 34 woningen, een gemeenschappelijke tuin van 1.500 m² en een gemeenschapsruimte. 

In 2013 selecteerde de Vlaamse Bouwmeester het nieuwbouw CLT-project op de kop van Meulestede als pilootproject Collectief Wonen.  Een ontwerpersteam ontwierp een masterplan  voor het volledige gebied Meulestede-Noord. Op basis van dit plan maakte de kandidaat-bewonersgroep een voorstel tot bouwprogramma met o.a. een collectieve ruimte van 150m² die in overleg met de buurt en de bewoners zal ingevuld worden en een gemeenschappelijke fietsenberging en wasruimte.

Met Stad Gent is er ondertussen een overeenkomst over een langdurige erfpacht op de grond. CLT Gent (vzw en stichting) kwamen ook overeen met de sociale huisvestingsmaatschappij, WoninGent, dat deze de woningen voor en met CLT zal bouwen. Momenteel kiezen de partners samen een architect. De sociale huisvestingsmaatschappij is enthousiast over het voorstel tot bouwprogramma en de actieve participatie van bewoners aan het project.

Dit is een schets uit het masterplan voor Meulestede-Noord, opgemaakt in opdracht van de Vlaamse Bouwmeester als pilootproject collectief wonen, door het ontwerpersteam Onderzoekscel Stadsontwerp van de Universiteit Antwerpen (OSO), Bulk architecten, Collectief Noord en Cluster landschapsarchitecten onder impuls van projectregisseur Peter Vanden Abeele, maart 2014. Deze schets illustreert enkele ideeën, maar GEEN BESLISSINGEN, voor het gebied Meulestede.

Meer informatie: Emma Van Mullememma.vanmullem@samenlevingsopbouw.be