Solidaire buurtwinkel SupermerKade

 
 

De Meulestede buurtwinkel is een feit! Op 28 april 2021 opende de solidaire buurtwinkel SupermerKade op de Meulestedekaai 1.

De bewoners van Meulestede verlangden al lang naar een winkel in de buurt. Beperkt openbaar vervoer en weinig mogelijkheden om inkopen te doen in de direct omgeving zorgden voor heel wat moeilijke situaties.

Omdat de buurt naast een winkel ook wat extra dienstverlening kon gebruiken, werd de SupermerKade opgericht. Een plek met een betaalbaar assortiment aan voedingsmiddelen, onderhouds- en verzoringsproducten. Een winkel voor en door de buurt.

Het is een bruisende plek voor zowel inkopen, een STEK-werking als dienstverlening. Er wordt gewerkt met een tweeprijzenbeleid: de gewone marktprijs en een sociaal tarief. Sociale tewerkstelling, een netwerk aan vrijwilligers en een boodschappendienst maken het geheel af.

Veel helpende handen maakten de weg. De solidaire buurtwinkel is een project van Sociale Kruideniers Gent vzw, SAAMO Gent vzw en Community Land Trust (CLT) vzw, met de steun van de stad Gent.